Валентин Станчев, математиката и Харвард

Валентин Станчев е на 11 години, носител на повече от 50 отличия и медали в сферата на математиката, като открива своята сила с числата още от предучилищна възраст. Учи в ПМГ “Иван Вазов” в Димитровград и споделя, че именно Иван Вазов е неговият любим български автор. Освен талантлив математик Валентин е отличник, разквазвайки за останалите предмети в училище, проявява интерес към астрономията, тренира карате шинкиокушинкай, отскоро изучава френски език и цени природата.
Валентин гледа с мотивация напред, като изтъква, че за успеха не е нужен само талант, а и усилие, труд, постоянство и хъс. Неговата мечта е заявена – да стане преподавател в Харвардския университет. Зад неговите постижения стои и подкрепата от родителите, учителката по математика, преподавателката Катя Чалъкова и приятелите му.

“Това са примерите, от които имаме нужда като общество. Това са примерите, за които ще се чете в списание CODIFY, за да можем да мечтаем и това да е нашата външна мотивация, че и такива като Валентин ще са следващите вдъхновяващи примери за новите поколения. Това е смисълът в традициите и последователността в просперитета.” – инж. Станислава-Владимира Станкова

Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна” подкрепи Валентин Станчев, гордеейки се с вдъхновяващата му образователна енергия.

Валентин, ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

С благодарност към БНР и Дора Атанасова за репортажа тук: https://bnr.bg/horizont/post/101486900/valentin-stanchev